novetats

» Treballs 

Imatge de presentació de » Imatge de presentació de "La Conqueta", l'extraterrestre animat del vídeo
25 de Març de 2012 - Publicada per XD Creacions

Presentat el Lip Dub de la Conca de Barberà

Vine a la Conca!, és l'eslògan d'aquest vídeo-viral per a promocionar la comarca

El passat divendres dia 23 de març, es va presentar finalment el vídeo del Lip Dub de la Conca de Barberà, un treball audiovisual creat conjuntament amb la productora musical Pols Negra de Jordi Cartanyà, i Mikado pictures, de Miquel López.

Han estat molts mesos de feina que finalment han pogut veure la llum. La proposta va sorgir l'estiu passat (2011), dins la celebració del Fòrum de Comercialització de Productes Agrorurals, que es va celebrar a Concactiva. Dins aquest fòrum va sortir la idea de gravar i editar un vídeo promocional de la Conca de Barberà, un Lip Dub concretament, que es te que difondre principalment per internet, emprant les xarxes socials com ara facebook, twitter i youtube. Els mateixos empresaris participants en el fòrum, han estat els qui han finançat el projecte.

XD creacions es va implicar en el projecte en el moment que va sorgir la idea que en el vídeo apareixi una mascota animada de dibuixos animats, que aportés un toc de simpatia i diversió al vídeo, procurant així que fos una mica diferent de molts dels altres Lip Dubs que podem trobar per la xarxa.

A banda, Jordi Cartanyà va proposar també la creació d'una cançó: "Vine a la Conca", que seria el jingle de la campanya, i que ha estat composada especialment per a l'ocasió.

Amb tots aquests ingredients sobre la taula, amb moltes ganes i il·lusió, es varen fer diverses convocatòries a la participació popular en diferents localitzacions, ja que es pretenia mantenir l'esperit participatiu que és comú a la gran majoria de Lip Dubs, amb l'objectiu que la població senti seu el producte, ja que seran els mateixos usuaris d'internet els encarregats de compartir el vídeo a través de la xarxa.

Es varen gravar 6 sessions en diverses localitzacions, procurant, sobretot, que el resultat del vídeo fos genèric sobre la comarca, i per tant, que no apareguessin topònims, marques comercials o logotips en el mateix, a fi i efecte de no afavorir ni perjudicar els interessos de ningú.

Només voldríem agrair a l'Albert Rovira, Laly Puig, Joan Cartanyà, Abdón Tharrats, Anna Mas, i la resta de responsables de la iniciativa, la confiança depositada en nosaltres per a la gravació i edició d'aquest primer projecte audiovisual que realitzem.

I també no podem oblidar la col·laboració d'algunes persones destacades, com ara l'Alba Olmos, el Marc Civit (que interpreten els papers de pubilla i hereu dins el vídeo), la Jessica Estadella i la Bet Janer per les coreografies, i al Marc Roda pel cop de mà en l'assistència tècnica.

Moltes gràcies i felicitats a tots!

Podeu veure el resultat aquí sota: