novetats

» Treballs 

Imatge de l'ampolla de cava amb la funda » Imatge de l'ampolla de cava amb la funda
29 de Setembre de 2015 - Publicada per XD Creacions

La creació de la funda pel cava Pont Vell

La renovació total de la imatge, il·lustrada amb el patrimoni i el seguici montblanquins, contribueix a rellançar la marca

El cava Pont Vell, elaborat per la Cooperativa Vinícola de Sarral, estrena disseny amb la intenció de donar un impuls a la marca tradicional del cava a Montblanc. Seguint les noves tendències en etiquetatge d'escumosos de qualitat, l'ampolla està recoberta completament per una funda, creada a partir del treball en comú dels dissenyadors Xavier Iborra i Isaac Ballester. El concepte d'esbós és “modern, i juga amb la idea de ser una aquarel·la”, explica Iborra, que ha portat la direcció del projecte des de XD Creacions. I hi afegeix: “En coherència amb el dibuix, s'ha buscat una tipografia fresca i també moderna”.

Les il·lustracions s'han creat primer a mà a llapis. Després, se n'ha fet el disseny digital. La idea dels dibuixos beu de la tradició montblanquina, pensats per un cava que vol ser referent entre els productes agroalimentaris locals. Així, s'han dibuixat a la funda elements del seguici popular, com els Gegants de Montblanc i els Nanos. També destacats edificis del patrimoni històric i artístic de la vila: l'església de Santa Maria, el Pont Vell i les muralles. El logotip també s'ha redissenyat, emprant la tècnica de pinzell anomenada lettering, consistent en dibuixar-ne a mà les lletres, enlloc d'usar una família tipogràfica.

Amb aquest nou disseny, el cava Pont Vell s'ha presentat durant la Festa de la Verema, on ha tingut molt d'èxit. Aquest brut nature reserva és un cupatge de macabeu i parellada, i ja és a la venda.