novetats

» Treballs 

Imatge del Cartell de Carnaval » Imatge del Cartell de Carnaval
12 de Febrer de 2015 - Publicada per XD Creacions

Una caricatura irreverent del Rei Carnestoltes al nou cartell

El disseny n'integra elements montblanquins

Enguany, l'Ajuntament de Montblanc i la Comissió de Festes aposten per reforçar l'arribada del Rei Carnestoltes. Un cartell espectacular n'és una bona eina. XD Creacions ha dissenyat dos cartells: un de genèric i un altre pel concert nocturn de Carnaval. Els dos integren elements montblanquins amb atributs universals del rei més disbauxat.

Amb un estil molt proper a la caricatura, el cartell genèric mostra un Carnestoltes irreverent i poca-solta. Acaba de matar la sardina i se sent triomfant com a heroi de la festa. Se'n riu, així, de la seva pròpia mort. O com un bufó de cort, com també es desprèn de la seva corona en forma de muralla montblanquina, que enllaça amb la vila medieval. En una festa on és habitual que homes i dones es vesteixin per simular ser l'altre sexe, el Carnestoltes del cartell té elements masculins, com el nas i els calçotets. I de femenins, els pits i el maquillatge.

El segon cartell per anunciar la festa de la nit mescla la caricatura del Carnestoltes i, en una aclucada d'ull a l'estil retro, obre una finestra per anunciar l'actuació del grup contractat.

El disseny de la imatge del Carnestoltes 2015 a Montblanc s'estén també a la nova carrossa pel monarca i les seves dames. S'estrenarà durant la rua de Carnaval del 14 de febrer.