novetats

» Empresa 

Exemple de logotip creat per XD Creacions » Exemple de logotip creat per XD Creacions
27 de Novembre de 2014 - Publicada per XD Creacions

Les claus per dissenyar un logotip

El procés creatiu ha de tenir en compte el públic objectiu i les aplicacions

Un logotip representa més molt més que una idea. És l'expressió gràfica dels valors d'una empresa o un producte, que el logotip s'ha d'encarregar de transmetre i reforçar de forma atractiva i sintetitzada.

Per tal que el resultat sigui l'òptim, cal tenir en compte diversos factors: l'objectiu de l'encàrrec, el públic concret al què va dirigit, la facilitat d'interpretació, les aplicacions posteriors, etc. Així, el disseny d'un logotip és una feina complexa. Per això, t'oferim alguns consells sobre com abordar-ne la creació.

 

5 idees bàsiques a tenir en compte:

 1. Què volem transmetre, i a qui ho volem transmetre?
  Abans de pensar una idea, cal que pensem a qui va dirigit el nostre logotip. És útil fer-se preguntes com aquestes: El nostre producte o servei va enfocat a homes o dones, o a ambdos? Quin nivell socioeconòmic i cultural té el nostre destinatari objectiu? Quins en són els gustos, comportament, interessos, valors...?
  Un funció d'això, cal que ens preguntem també quins valors volem transmetre a través del logo: Seriositat o alegria? Elegància o proximitat?, etc.

 2. Explica una sola idea?
  Els millors logos són simples conceptualment. Estan pensats per transmetre visualment un sol concepte. Voler afegir elements o mesclar diverses idees, generalment desvirtua el resultat. Per tant, comunica de forma deficient el què volem.

 3. Es percep a un simple cop d'ull?
  Els logotips més eficaços acostumen a ser els més senzills. La clau rau en què la forma i el text es percebin immediatament, i aquesta informació quedi emmagatzemada al cervell del destinatari en dècimes de segon.
  Simplicitat formal: “Menys és més”

 4. Es llegeix?
  Es important escollir tipografies que siguin netes i simples. Les tipografies “artístiques” o amb formes molt complexes acostumen a donar problemes de llegibilitat. Un logotip amb una mida inferior a 1 cm d'alçada, s'ha de poder identificar i llegir perfectament.

 5. On ha d'anar aplicat?
  És útil preguntar-se coses com: Cal que sigui horitzontal o vertical? Ha de ser en 1 color o en diveresos? S'ha d'imprimir? S'ha de penjar al web? S'ha de rotular?, etc. En definitiva, cal fer totes les adaptacions necessàries del logo, per a la correcta visualització i coherència d'aplicació en els diversos formats.

» Fotografies
Exemple de logotip creat per XD Creacions