novetats

» Treballs 

Imatge dels quatre cartells de la festa » Imatge dels quatre cartells de la festa
19 de Març de 2012 - Publicada per XD Creacions

25 anys, quatre cartells

El passat dissabte 17 de març, vàrem presentar els cartells de la XXV Setmana Medieval

Fa uns dies vàrem tenir l'immens plaer de presentar els cartells de la 25a Setmana Medieval. Donada l'efemèride, aquest any vàrem apostar per la creació de quatre cartells, cadascun d'ells dedicat a un dels personatges principals de la llegenda de Sant Jordi, i realitzats amb unes fantàstiques fotografies d'Albert Carreras.

La idea de realitzar quatre cartells, ja feia algun temps que anava madurant, tot i que inicialment havien de ser quatre fotomuntatges. Parlant amb l'Albert, finalment vam arribar a la conclusió que era millor centrar-nos en realitzar uns retrats que intentessin copsar l'essència humana de cada personatge, cosa que podem dir que vam aconseguir clarament.

Així doncs, cada personatge transmet l'emoció que més pot identificar las seva personalitat: El rei el seny i la preocupació, la reina el patiment de mare, la princesa el sacrifici (amb un punt de sensualitat) i Sant Jordi el coratge.

El president de la Setmana Medieval, Joan Roig i els membres de la comissió de la celebració dels 25 anys de la festa, varen donar llum verda al projecte. A partir d'aquí, varem començar a treballar en les dues sessions fotogràfiques, i en definir la composició i format final dels cartells.

Pel que fa al grafisme, després d'alguns anys apostant per un grafisme fauvista, basat en gran mesura en un color corporatiu grana de fons casi bé omnipresent, aquest encàrrec ens ha servit per a fer un canvi estètic notable, cercant la sobrietat i l'elegancia, basada en colors grisos o negres, i deixant la nota de color corporatiu només en el quadrat reservat a la marca de la Setmana Medieval.

Per altra banda, també hem buidat el cartell d'elements accessoris, deixant que tot el conjunt respiri, i sobretot, que la fotografia sigui la protagonista de tota la composició.

Aquesta es una d'aquelles feines que ha estat un autèntic plaer de realitzar, i de la que ens sentim especialment orgullosos. Per una banda, perquè queda ben palesa que la suma de talent i el treball en equip, no suma, sino que mutiplica. I per l'experiència tan enriquidora que ha suposat.

Finalment agrair a l'Albert Carreras la seva implicació total en el projecte, al qual felicitem fervorosament per l'excel·lència dels treballs realitzats, i esperem que sorgeixin més projectes d'aquests on puguem continuar col·laborant.

I també agrair a la Goretti Cortés per l'ajuda en l'estilisme, i evidentment, als quatre protagonistes dels cartells: Josep M. Sans, M. Assumpció Gaya, Mònica Román i Hector González, per la paciència que van tenir en les sessions de fotos.

Felicitats i moltes gràcies a tots!.

Podeu veure aquí sota el reportatge de Tac12 del dia de la presentació:

» Fotografies
Una imatge de la presentació Una imatge de la presentació